Oversættelse af lommeguide til kunsttriennale

Skrevet af Morten Hjertholm,
Nordkystens Kunsttriennale blev afholdt for første gang i 2016 med stor succes og – som navnet antyder – blev det så i 2019 igen tid for en ny triennale, der foregik i løbet af sommeren over hele Gribskov Kommune i Nordsjælland.
 
Vi fik ansvaret for at lave den engelske oversættelse af hele det danske indhold i deres trykte lommeguide, samt deres pressemeddelelser og webmateriale.
 
Kunsttriennalen tog afsæt i den nyåbnede Nationalpark Kongernes Nordsjælland ved at forholde sig til temaet Arv – ikke blot den fysiske arv, men også den immaterielle arv, kulturarven, der er indlejret overalt i landskabet fra tidernes morgen.
 
I alt 19 kunstværker blev placeret rundt om i landskabet og inden for Gribskovs kulturinstitutioners unikke rammer på den 38 km lange rute, der strakte sig fra Gilleleje og over Nakkehoved Østre og Vestre Fyr, Munkeruphus, Tegners Museum & Statuepark, Esrum Kloster & Møllegård, Græsted Torv og Søborg Slotsruin.
 
Kunsttriennalen havde inviteret i alt 19 kunstnere fra de nordiske lande, og kunsttriennalens kurator var billedkunstner Carina Zunino.

Videodækning af stort symposium

Skrevet af Morten Hjertholm,
Den kendte og meget respekterede professor Peter C. Gøtzsche holdt i marts 2019 et endags-symposium i København med overskriften ”Symposium about Scientific Freedom – and the inauguration of the institute for Scientific Freedom” (www.scientificfreedom.dk).
 
Vi videodækkede hele konferencen og lavede også separate interviews med en del af foredragsholderne, der kom fra USA, Europa og Australien.
 
Baggrunden for symposiet var Peter Gøtzsches og hans medstifteres ønske om at skabe et institut, hvor man arbejder på at bibeholde hæderlighed og integritet i forskningen og hjælpe med at udvikle bedre sundhedsløsninger, som gavner flere mennesker, skader færre og giver så mange som muligt mulighed for at leve længst muligt med et godt helbred.
 
Instituttet har tre overordnede målsætninger:
 
- Al forskning skal så vidt muligt være uafhængig af økonomiske interessekonflikter.
- Al forskning skal offentliggøres så hurtigt som muligt, og alle skal have gratis adgang til den.
- Al forskningsdata skal stå gratis til rådighed, således at andre forskere kan lave deres egne analyser.
 
Se alle indlæg og interviews fra konferencen på Danish DOX på YouTube på dette link.

Moderne filmudstyr

Skrevet af Morten Hjertholm,
Gennem de seneste år er udviklingen inden for film- og computerudstyr gået utrolig hurtigt, og i dag kan man lave film, video, webindslag, grafik m.m. af en utrolig høj kvalitet, hvis man investerer i det rette udstyr.
 
Vi har selv investeret i tip-top moderne filmudstyr, så vi – in-house – kan løse de allerfleste typer opgaver selv, og fordelene ved denne tilgang er mange:
 
Fx skal man, når man selv har en stor udstyrspark, ikke bruge en masse tid og penge på at leje udstyr ind, hver gang man skal ud og optage noget.
 
Det er også en stor fordel at kende sit "værktøj" helt ned i detaljen, da der i dag findes så utrolig mange forskellige typer udstyr, der hver kan noget særligt.
 
Dén historie, man fortæller, er selvfølgelig altid den vigtigste bestanddel af en god film, men når man har så meget sjovt ”legetøj” at udtrykke sig med, giver det også mange flere spændende muligheder for at gøre ens kunders og egne film så interessante, spændende og dynamiske som muligt.
 
Vi arbejder for eksempel med 4K-kameraer, gimbals, sliders, motoriserede kameraenheder, droner og diverse sofistikeret lyd- og lysudstyr – og kan derfor med vor egen udstyrspark også tilbyde meget fornuftige produktionsbudgetter.

Hjælp til mennesker, der er ramt af en hjernerystelse

Skrevet af Morten Hjertholm,
I samarbejde med Klindt Træning & Terapi har vi udviklet et nyt spændende web-baseret projekt, som er til stor nytte for mennesker, der er blevet så hårdt ramt af en hjernerystelse, at de har svært ved at få deres gamle liv og hverdag tilbage.
 
Hvert år bliver ca. 25.000 mennesker i Danmark ramt af en hjernerystelse, og selvom det heldigvis er de fleste, som hurtigt kommer sig fuldstændigt igen, så er der desværre en restgruppe på flere tusinde mennesker, som kommer til at lide af ganske alvorlige senfølger af hjernerystelsen.
 
Henny Klindt har udviklet nogle meget nænsomme, men også effektive teknikker, til at afhjælpe disse sensymptomer og hjælpe disse mennesker tilbage til et aktivt liv igen.
 
Teknikkerne er omsat til både meditative lydguidninger og videobaserede øvelser, som suppleres af træningsprogrammer og faktuel information om, hvordan man bedst kan hjælpe sig selv med at blive hel igen.
 
Adgang til behandlingsprogrammet kan købes i vores webshop. Få mere information på programmets webadresse www.hjernerystelse.info.

Nyt spændende demens-projekt igangsættes

Skrevet af Morten Hjertholm,
Med flere danske kommuner som sponsorer og samarbejdspartnere er vi i begyndelsen af 2018 gået i gang med et nyt projekt omhandlende demens.
 
Temaet er ”Det Demensvenlige Samfund”, som er meget oppe i tiden.
 
Det endelige produkt bliver en dedikeret audiovisuel hjemmeside med filmklip, fakta og interviews omhandlende nogle af de mange aspekter, som emnet dækker.
 
Formålet med hjemmesiden er at udbrede inspiration og gode idéer til almindelige mennesker, butikspersonale, fagpersoner og andre, som i dagligdagen kan komme i kontakt med mennesker med demens.

2 nye OBS-spots for Propa til visning DR

Skrevet af Morten Hjertholm,

Prostatakræft er den hyppigste kræftform blandt mænd, og Prostatakræftforeningen Propa arbejder dels for at hjælpe patienter og deres pårørende, når sygdommen er konstateret, men de har også som formål at hjælpe med at gøre opmærksom på potentielle tegn på sygdommen, så den kan blive diagnosticeret i så god tid, at man kan behandle den og sandsynligvis leve med den i rigtig mange år.

Vi har produceret 2 tv-spots til OBS-udsendelserne på DR-TV, som netop sætter fokus på disse to vinkler, og Propa håber, at de to spots vil medvirke til at gøre flere mennesker bevidste om sygdommen og dens symptomer.